Dit kun je leren

Ons Dansaanbod

Latin

Dit is de verzamelterm voor de muziek en dansen die zijn ontstaan in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De meeste Latijns-Amerikaanse dansen worden gedanst als danspaar. In tegenstelling tot de ballroomdansen wordt bij de Latijns-Amerikaanse dansen niet heel strak in de houding gedanst, maar is de houding losser en mag men de houding ‘breken’.

Samba

De Samba is een feestelijke en opzwepende dans uit Brazilië. Het is een ritmische dans met vrolijke muziek en levendige bewegingen van de heupen en voeten. De dansers kunnen genieten van de exotische sfeer en de energieke ritmes, terwijl ze zich laten meeslepen door de opgewekte melodieën.

Chachacha

De Chachacha is een speelse en ritmische dans met Cubaanse oorsprong. Het is een vrolijke dans met snelle, korte pasjes en scherpe heupbewegingen. De dansers kunnen zich vermaken met de pittige ritmes en de levendige interacties tussen danspartners, terwijl ze de dansvloer vullen met hun enthousiasme.

Rumba

De Rumba is een romantische en sensuele dans die afkomstig is uit Cuba. Het is een langzame en gepassioneerde dans met zachte heupbewegingen en expressieve armgebaren. De dansers kunnen genieten van de emotionele sfeer en de romantische melodieën, terwijl ze zich laten meevoeren door de liefdevolle en innige interacties tussen danspartners.

Paso Poble

De Paso Doble is een krachtige en dramatische dans die zijn oorsprong vindt in Spanje. Het is een trotse en energieke dans die geïnspireerd is op de stierengevechten. De dansers kunnen zich laten meeslepen door de dramatische muziek en de dynamische bewegingen, terwijl ze de passie en kracht van het Spaanse erfgoed ervaren.

Jive

De Jive is een swingende en opwindende dans die ontstaan is uit de swing- en rock-‘n-rollmuziek. Het is een snelle en dynamische dansstijl met sprongen, draaien en acrobatische bewegingen. De dansers kunnen genieten van de vreugde en levenslustige sfeer van de muziek, terwijl ze zich laten meeslepen door de opwindende en energieke ritmes.

Ballroom

De Ballroomdansen (Ballroom) of standaarddansen is de verzamelterm voor een bepaalde stroming van de stijldansen die allen gedanst worden volgens dezelfde stijl.

De ballroomdansen verschillen op vele punten met de Latijns-Amerikaanse dansen, zoals de danshouding. Ook zijn alle ballroomdansen ‘progressief’. Dit wil in deze context zeggen dat er met de dans afstand wordt afgelegd over de dansvloer en men (tegen de klok in) rond de dansvloer danst.

Engelse Wals

De Engelse Wals is een gracieuze en elegante dans gekenmerkt door vloeiende bewegingen over de dansvloer. Het wordt gedanst op langzame, romantische muziek in 3/4-maat, waardoor dansers moeiteloos over de vloer kunnen glijden in een reeks sierlijke wendingen en zwierige bewegingen. De Engelse Wals is perfect voor dansers van alle leeftijden die genieten van de schoonheid en romantiek van klassiek ballroomdansen.

Tango

De Tango is een gepassioneerde en dramatische dans met wortels in Argentinië. Het wordt gekenmerkt door scherpe, staccato bewegingen en intense emotionele expressie. Gedanst op de ritmes van traditionele tangomuziek, is de Tango een opwindende en meeslepende dans die de intensiteit en passie van de Argentijnse cultuur vastlegt. Het is perfect voor dansers die houden van een vurige en expressieve stijl van dans.

Slow Foxtrot

De Slow Foxtrot is een soepele en verfijnde dans met oorsprong in de Verenigde Staten. Het wordt gedanst op langzame, jazzy muziek in 4/4-maat, met elegante en vloeiende bewegingen over de dansvloer. De Slow Foxtrot staat bekend om zijn gracieuze wendingen, ingewikkelde voetwerk en stijlvolle flair. Het is perfect voor dansers die een chique en verfijnde stijl van ballroomdansen waarderen.

Weense Wals

De Weense Wals is een snel en opwindend dansritme dat zijn oorsprong vindt in Oostenrijk. Het wordt gedanst op klassieke walsmuziek in 3/4-maat, met snelle wendingen en voortdurende beweging over de dansvloer. De Weense Wals staat bekend om zijn elegantie, gratie en romantische charme, waardoor het een favoriet is onder dansers van alle leeftijden die genieten van de sensatie van wervelende draaien en gracieuze glijbanen.

Quickstep

De Quickstep is een levendige en energieke dans met oorsprong in de Verenigde Staten en Europa. Het wordt gedanst op snelle swingmuziek in 4/4-maat, met snelle en energieke bewegingen over de dansvloer. De Quickstep staat bekend om zijn syncopische ritmes, ingewikkelde voetwerk en speelse karakter. Het is perfect voor dansers die houden van een levendige en energieke stijl van ballroomdansen.

Schrijf je nu in