Danscursussen

Onze danscursussen (voor volwassenen en scholieren)

Een ‘gewone’ dansles is altijd een combinatie van ballroom en latin-american.

Ballroom

De dansen die geleerd worden in het eerste cursusjaar zijn de Engelse Wals, Tango en Quickstep. In het tweede jaar wordt de Slow Foxstrot daar aan toegevoegd.

Latin-amercian

De dansen die geleerd worden in het eerste cursusjaar zijn de Chachacha, Rumba en Jive. In het tweede jaar wordt de Samba daar aan toegevoegd.

Speciale danscursus voor 50+

Op de dinsdagochtend, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond hebben wij in het nieuwe seizoen 2017-2018 cursussen voor 50+ers. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Boogie Woogie

De enige echte swing uit de jaren veertig en vijftig. Opgave altijd als danspaar. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Acrobatische rock en roll

“Gesprongen basis” en diverse acrobatische trucs tot en met het hoogste (internationale) niveau. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Zumba

Zumba, dat ‘snel bewegen en plezier maken’ betekent, is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende latinmuziek. Salsa, Flamenco en Merengue, het komt allemaal voorbij. Ook Zumba lessen worden gegeven in onze accommodatie. Kijk voor meer informatie op de speciale Zumba website www.zumba-leeuwarden.nl.

Over Saco Velt

In september 1982 opende gymnastiekleraar Saco Velt de deuren van zijn dansschool, de voormalige synagoge, een schitterende accommodatie. Meteen was de belangstelling groot want Leeuwarden kende geen danscentrum dat naast Ballroom en Latin – American ook andere dansvormen onderwees. Zeker de acrobatische rock ’n roll dans bezorgde de Leeuwarder dansschool (inter)nationale faam. In de afgelopen jaren hebben duizenden leerlingen hun eerste danspassen gemaakt in dit internationaal erkende dansinstituut. Velen behaalden hun felbegeerde dansdiploma, vaak met uitzonderlijke hoge cijfers.

Ook aan titels ontbrak het Saco Velt de laatste jaren niet: al drie keer werden leerlingen Nederlands kampioen bij de scholieren/junioren en ook de rock ’n rollers vergaarden diverse titels in binnen- en buitenland. Saco Velt is internationaal jurylid en ook vaak te zien als presentator bij grote kampioenschappen, met als hoogtepunt het presenteren van het wereldkampioenschap rock en roll 2005. Na diverse bestuursfuncties te hebben bekleed op (inter)nationaal niveau is Saco Velt jarenlang voorzitter van Dans Vereniging Noord geweest.

Dansles

De grote kracht van de dansschool is dat men juist het recreatieve aspect van de danslessen veel aandacht geeft. Men kan na de dansles nog even gezellig nababbelen maar er kan ook gekozen worden uit een groot activiteitenprogramma voor zowel paren of scholieren. U hoeft nooit een les te missen want u kunt altijd op een andere avond inhalen. Zeker voor mensen met een onregelmatig dienstrooster is dit een ideale situatie.

Lessenpakket

Het lessenpakket van danssportcentrum Saco Velt wijkt in sommige gevallen af van de traditionele danscentra, want de Leeuwarder dansschoolhouder heeft de didactische opbouw van les -en oefenstof soms anders of verder ontwikkeld, hierbij natuurlijk geruggesteund door zijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen.

Saco Velt Bokaal

De Saco Velt Bokaal is een danstoernooi voor leerlingen uit groep 8. De gemeente Leeuwarden ondersteund dit initiatief door deelname binnen Kunstkade, het culturele centrum voor Leeuwarden. Maar liefst 18 basisscholen strijden dit jaar om de Saco Velt Bokaal. Zie ook www.sacoveltbokaal.nl.

Algemene voorwaarden Danssportcentrum Saco Velt

U vindt de algemene voorwaarden van onze dansschool via deze link. Voor vragen of opmerkingen verwijzen we u graag naar onze contactpagina.